Kreaboost1: Giv hverdagen et nyt blik

IMG_4772Noget af det, der tilføjer mest glæde til mit liv er at være skabende i stort og småt. Men i en travlt hverdag kan det være svært at finde tid, motivation og inspiration til kreative projekter. Ud over de nævnte udfordringer sker der også ofte det for os voksne, at vi kommer til overtænke tingene, når vi endelig kommer i gang. Indtil teengageårene er de fleste børn umiddelbare, når de kreerer noget, men efterhånden som vi lærer om kunst, design, konventioner og stil, vokser selvkritikken og stiller sig i vejen for den umiddelbare kreativitet.

Her kommer benspænd, begrænsninger eller udfordringer ind som et greb, der kan kortslutte nogle af forhindringerne og overtækningen. Det har virket for dogmeinstruktørerne, for systemdigtere, og også for mig i min hverdagskreativitet. Det er min erfaring, at det her greb som regel fungerer bedst, hvis det er andre, som sætter begrænsningerne eller formulerer benspændende. Derfor vil jeg hver mandag tilbyde en lille udfordring her, som kan hjælpe dig med at være skabende i løbet af ugen.

Her kommer den første kreaboostudfordring: I løbet af ugen skal du lede efter det mystiske eller smukke i det kendte, altså hverdagen. Tag et billede, lav en collage, skriv et digt, tegn eller film en kort sekvens. Billedet i toppen af posten er for mig et eksempel på, at noget meget banalt og hverdagsagtigt pludselig får en ny kvalitet, fordi det vises på en anden måde, end man forventer. Det er et billede jeg har taget af en blomsterstængel, som blomsterne er plukket af, fordi jeg ville bruge dem i et blomsterbillede. Men i stedet fangede stænglen og de flotte blå rester af blomsteren mit øje.

Hvis du tager udfordringen op, må du meget gerne dele resultatet på fx Instagram eller Facebook. Men gør det kun, hvis det befordrer din kreativitet frem for at hindre den. Tag gerne din post #kreaboost1 og #nythverdagsblik. Du er også velkommen til at sende det til mig. Så vil jeg poste de mest interessante, når ugen er omme. Her kan du enten vælge at være anonym, blive præsentere med et skræmnavn, eller med dit faktiske navn.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s