Indret med børnekunst

 

Mine børn har tit noget nyt med hjem fra skolen, som de har lavet, og her hjemme tegner de, laver skraldekunst og bygger perleplader. Jeg elsker de ting, mine børn laver, og heldigvis passer de perfekt ind i vores farverige stil. Men ligemeget om man bor broget og maksimalistisk eller mere ensfarvet og stilrent, kommer her mine tips til at integrere ungernes kunstværker på spændende og fine måder i sin boligindretning.

  • Mix børnenes værker med kunsthåndværk, planter og kunst. Det fremhæver kvaliteterne ved de enkelte ting, fordi de er forskellige, og kan være med til at skabe en interessant kontrast eller samspil. Jeg elsker fx den måde, hvorpå ungernes troldebilleder spiller op til vores eneste “rigtige maleri”. Det samme gælder den lille, prikkede bjørn, min søn har lavet, som går i fin dialog med keramikelgen, som er et stykke “fint” designerjulepynt (øverst på siden).

 

  • Lav samlinger. Hvis ens børn er meget produktive, som mine er det, kan det være en fin ide at samle hovedparten af deres produktioner ét sted. Jeg har selv et vitrineskab til formålet. Her står alle deres fine ting uden at samle støv. En gang imellem rydder jeg op, gemmer noget af vejen og tilføjer nye ting. Vores opslagstavle i køkkenet er også et samlingssted for tegninger (øverst på siden). Her blandes de med skoleskemaer, invitationer, postkort og flotte billeder.

 

  • IMG_0362

 

  • Sæt børnenes tegninger i rammer. Det er især en god ide, hvis man bor meget stilrent. Hvis man sætter børnenetegningerne i de samme rammer som resten af ens billeder, passer de bedre ind i resten af indretningen. Samtidig understreger rammen for barnet, at man sætter pris på de ting, som de laver. Da børnene var mindre, var vi glade for vores Lill Da Vinci rammer, som nemt kan lukkes op, så man kan skifte tegningerne ud, når de kommer hjem med en ny. (Rammen er også en oplagt gave-ide til bedsteforældre).

 

IMG_4205

GemGem

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s