Inspiration: kintsugi

Jeg er en stor fan af Japan og finder megen inspiration i japansk design, kunst, populærkultur og livsfilosofi.

Kintsugi eller Kintsukuroi (gylden reparation) er en traditionel japansk reparationsteknik, som efter sigende er mindst 500 år gammel. Når et stykke porcelæn eller keramik går i stykker, reparer man det med guldstøv og lak i en langsom genoprettelsesproces. I stedet for smide det brudte ud eller skjule skaden, så fremhæver man altså sporene på en måde, der tilføjer genstanden et nyt udseende og yderligere værdi.

kintsugi-bowls-3
En traditionel kintsugi reparation, foto af Dave Pike fra http://www.kintugi.com

 

Billedet øverst er et eksempel på, at man kan bruge kintsugi-teknikker på andet end vaser og skåle. Her er vægfliserne på den parisiske restaurant Anahi repareret med “guld” (billede fra Yatzer.com). For mig er kintsugi-teknikken er god påmindelse om at bevare frem for at kassere, og ikke mindst at skønne på tings historie med alle de skader og spor, tiden efterlader.

Men inspiration fra bloggen a cozy kitchen har jeg selv foretaget en (uægte) kintsugi reparation. En skøn Donna Wilson tallerken, som jeg havde fået af en kær ven, var gået i stykker. Jeg kunne ikke skille mig af med den, og det var oplagt at give den en kintsugi behandling. Nu hænger tallerkenen på min væg og minder mig om et stærkt venskab og at livet er forgængeligt, men utrolig skønt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s