Kreaboost 4: Vand dit græs

Denne uges kreaboost er rettet mod livet generelt frem for mod at frembringe et udtryk. Jeg vil nemlig gerne skrive om utilfredshed, som jeg tror, er en følelse, der både kan skabe motivation og fremdrift, men også opgivenhed og depressivitet.

Den gode form for utilfredshed får os til at tænke over, hvad vi kan gøre bedre, eller hvordan vi kan skabe forandring – den er udviklende. Hvis vi altid bare var tilfredse med status quo, ville der ikke finde nogen udvikling sted. Måske ville vi være lykkeligere, men jeg tror også, at det ville være meget kedeligere. Trangen til at løse problemer, forandre eller flytte sig er en dyb menneskelig drivkraft og noget af det, der adskiller os fra andre dyr.

Den form for utilfredshed, som gør os ulykkelige eller bitre, har samme grobund som den positive, men vores reaktion er anderledes. I stedet for at se muligheder, ser vi utilstrækkelighed, umulighed og mangel. Måske er det også ofte en utilfredshed, der kommer af, at vi sammenligner os med andre og kommer til at føle, at det, vi selv har og kan, ikke er godt nok. Forskellen på de to utilfredsheder handler altså i høj grad om, hvordan vi griber den an. Der er utroligt mange stemmer i samfundet i dag, som har travlt med at skabe den form for utilfredsheds hos os, fordi de så kan sælge os ting, kurser, rejser, osv. eller få os til at gøre noget, vi egentlig ikke har lyst til. Fx at arbejde meget mere, end det er godt for os.

Men hvad har utilfredshed med kreaboost at gøre, tænker du nok? Som en, der hele tiden arbejder på at holde balancen mellem den frugtbare og den ødelæggende utilfredshed, stødte jeg for nylig på en sætning, som udfordrede mig, og som jeg stadig ofte minder mig selv om:

IMG_5171

“Græsset er altid grønnere, når man vander det” – en omskrivning af en talemåde, der handler om, at lige meget på hvilket side af stakittet, man står, ser det hele lidt bedre ud på den anden side.

Mit kreativitetsudfordring til dig i denne uge er, at du skal vande dit græs. Ikke i bogstavelig forstand. Fokuser på et område i dit liv, som du lige nu er utilfreds med, måske endda frustreret over. Overvej så, hvordan du kan pleje det område med det du allerede har og kan. Altså – vand dit eget græs i stedet for at stirre dig blind på naboens flotte plæne. Ha’ en god uge!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s