Fotoleg

Som jeg skrev i går, er jeg glad for at fotografere og skabe interessante eller smukke billeder. For at give mine billeder de farver og den fremtræden, jeg gerne vil have, redigerer jeg dem som oftest. Prøv lige at se, hvor stor forskel efterbehandlingen gør.

 

Til billeder, der skal bruges online, bruger jeg appen A color story, som jeg varmt kan anbefale. Den er som udgangspunkt gratis, og rigtig mange grundelementer er tilgængelige uden betaling. Men hvis man virkelig vil have det sjovt med filtre, lag osv. kræver det et tilkøb. Her kan det helt klart bedst betale sig at købe den samlede pakke frem for at købe pakkerne lidt af gangen. Det gode ved appen, som adskiller den fra fx de indbyggede funktioner i Instagram, er at den er meget mere fleksibel, så man kan skrue op og ned for effekter og filtre. Der er også filtre med lysglimt, reflekser og farvet “tåge”, som er sjove at lege med.

Jeg har fx skruet op for aftenstemningen her nedenfor på det redigerede billede til højre ved at tilføje en violet “tåge” og skrue næsten helt ned for den. Billedet er taget en sommeraften på Nørrebro, hvor tusmørket havde lagt sig over byen, men det kan man ikke rigtig se på det originale foto. For at få stemningen frem, har jeg har manipuleret med billedet, så den gengiver den atmosfære, som jeg oplevede, mens jeg gik hen af Nørrebrogade en sommeraften sidste år.

 

Se også hvilken forskel, det gør, at jeg har snydt og lagt lyseffekter på udsigten til en af de andre kupler fra Atomium. Pludselig bliver billedet meget mere interessant. Det er måske lige på grænsen til det kitchede, men jeg ved godt, hvilket af de to billeder, jeg helst vil se på.

Reklamer

One thought on “Fotoleg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s