Fredagsfund: På museumstur i sommerlandet

Denne uges fredagsfund har fokus på udstillinger og museer rundt om i det danske sommerland, som jeg selv godt kunne tænke mig at besøge. Måske kan det inspirere til en tur ud i det blå.

Haven ved havet på Johannes Larsen museetJeg hørte om udstillingen i Eftermiddagen på P1 for nogen tid siden. Det lød som om, det også kunne være sjovt for børn, fordi der var dyr og mulighed for aktiviteter i haven. Museet ligger i Kerteminde og udstillingen vises indtil sidst i august.

havenVedHavet

 

Moesgaard Museum: Jeg har endnu ikke nået at besøge Moesgaard Museum efter ombygningen, og der vil jeg rigtig gerne slæbe sønnike med hen en dag for at se på moselig og rulle ned af græstaget. De viser i år særudstillingen Rejsen, som de kalder for en “sanseudstilling uden genstande”. Museet gør opmærksom på, at denne udstilling ikke er egnet for mindre børn.

moesgaard-museum-close-up-of-the-roof-photo-moesgaard-museum

 

Udstilling af Strids originaltegninger på Fanø Kunstmuseum: Et andet sted, jeg aldrig har været, og som jeg har meget lyst til at besøge, er Fanø. Her kunne jeg også godt tænke mig en tur på Fanø Kunstmuseum. Jeg tror endda det kunne lade sig gøre med familien på slæb, fordi der er en udstilling med Strids originaltegninger til Historien om den kæmpestore pære og Lille frø. Ham er vi alle vilde med. Udstillingen med Strids tegninger vises indtil starten af september.

fanø_kunstmuseum_

TICKON i Tranekær Slotspart: Det er længe siden, jeg har været i Tranekær Slotspart, som er fuld af land art – ds. kunst der er bygget af naturmaterialer og er en del af landskabet. Vi var der, da børnene var små, og det fede ved stedet er, at man må røre, kravle på og udforske kunsten. Med andre ord et fint sted at tage hen med mindre børn, hvor hele familien kan få en dejlig oplevelse sammen. Tranekær ligger på Langeland.

tickon_1.jpg

 

Anna og Michael Ankers hus: Vi regner med at tage et smut til Skagen i år. Min far kommer her fra Danmarks top, og som barn tilbragte jeg mange somre hos mine bedsteforældre, og ikke mindst på standen. Jeg holder meget af Anna Ancher, og måske kunne det lykkes mig at overtale min familie til et besøg kunstnerhjemmet.

AnchersHus_lille_dagligstue-800px

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s