Køkkendrømme, bordplader og DIY

Det går stille og roligt fremad med vores køkkenplaner. Min mand har fjernet de gamle, grimme lister, og det har efterladt lidt limkant på den ellers ok laminatbordplade. Vi har både overvejet, om vi skulle købe en ny laminatbordplade, eller om vi på en eller anden måde kan bevare den, vi har. Gerne med et opdateret udseende. Der er flere ting, som taler for den sidste løsning: Dels er det jo rart at genbruge og bevare frem for at kassere. Dels er der en udemærket underlimet vask, som vi sådan set ikke har brug for at udskifte.

IMG_5219.jpg

(Jeg er i øvrigt glad for at tage billeder af køkkenvaske. Der er ikke noget mere hverdagsagtigt og potentielt ulækkert. Det er med andre ord en udfordring at se, om det kan lykkes at få et seværdigt billede ud af det alligevel.)

 

Jeg har længe tjekket nettet for ideer ift. at ændre udseendet på en laminatbordplade. Vi har fundet to muligheder, der passer til os:

1) Man kan faktisk male laminat, selvom det er uklart, hvor godt det holder. – Særligt på en bordplade. Først slibes pladen grundigt og vaskes herefter helt ren. Når bordpladen er tør, skal den have en omgang hæftegrunder (der nok ikke er vandbaseret). Herefter kan den males med flere lag slidstærk træmaling og evt. lakeres til sidst.

2) Man kan give pladen et tyndt lag cement. Det er denne løsning, vi hælder mest til. Denne ide har vi fundet på bloggen A beautiful mess, hvor de har brugt metoden flere gange. Den første gang, de gjorde forsøget, var netop på en laminatbordplade. Det lyder som om, det var så stor en succes, at de gentog proceduren i et andet køkken senere. De benytter noget, der hedder Feather finish, som er en form for cement, der kan smøres ud i et meget (fjer)tyndt lag. Min mand er ved at finde ud af, om der findes lignende produkter i Danmark. – Vi tager gladeligt imod tips, hvis der er nogen, som ligger inde med det. Ligesom ved den første løsning, er det kritiske punkt vedhæftningen på laminatbordpladen, og det kræver en grundig slibning.

I øvrigt er vi efterhånden kommet frem til, at væggen mellem brodpladen og køkkenskabene skal males i en varm gul. Eller rettere, vi sætter en finerplade op, inspireret af et køkkenprojekt på bloggen Stylizimo, og den skal males gul.

yellow-paint-1

I øvrigt var det inspirerende og gjorde mig i godt humør at læse om diverse køkkenprojekter, fortrydelser og resolut handling på bloggen mor til mernee.

Reklamer

One thought on “Køkkendrømme, bordplader og DIY

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s