Fra farvelære til boligindretning

På mosbergs Facebook side, har jeg givet mulighed for, at du kan komme med input til, hvad du kunne tænke dig at se på bloggen. – Og det kan du selvfølgelig også gøre på selve bloggen i kommentarfelterne under hver post. Der blev bla. efterlyst inspiration til farver i indretningen, og det er et emne, jeg har lyst til at springe lige på hovedet ud i …

Selvom mange af os nok har haft farvelære både i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, kan det også nemt være, at det meste er blevet glemt igen. Men det er faktisk et ganske godt sted at starte, hvis man overvejer farvevalg i hjemmet. Jeg har fundet en rigtig fin introduktion på Billedguiden, en blog af Ann-Birthe Nicolaisen. Her kommer hun bl.a. ind på farvecirklen, komplementærfarver og farvepsykologi. Hun giver også ideer til videre læsning.

 

IMG_5246

Det er ikke fordi, jeg har tjekket farvecirkler eller andet, i indretningen af vores hjem, men når jeg kigger efter, kan jeg se, at der ganske mange steder optræder komplementærfarver eller i hvert fald farver, der er ganske langt fra hinanden på farvecirklen. Der er mange og stærke farver i alle rum i huset. Det fungerer af flere grunde. Dels fordi farverne typisk har samme mætningsgrad og klarhed, så de holder hinanden i skak. Dels fordi vægge, lofter og gulve i de fleste rum er lyse. Vi er også heldige at få masser af lys ind i de fleste rum.

I de fleste rum i vores hjem er farvesammensætningen opstået uden bevidst planlægning over tid. Vi har bare tilføjet elementer hen af vejen, som passede fint med dem, der allerede var. Nu da vi er i gang med at shine køkkenet op, har vi overvejet farvevalg ganske meget, fordi der både er markante, mørke skabe og et koralfarvet flisegulv. Her har jeg hentet hjælp fra design seeds skønne farvepaletter, der er udviklet ud fra fotos. Jeg fandt simplethen paletter, der indeholdt nogle af de farver, som grundelementerne i køkkenet allerede havde. Så kiggede vi på, hvilke af de andre farver, vi godt kunne lide.

designseeds
design-seeds.com, foto af Flavia Morlachetti

GemGem

Reklamer

One thought on “Fra farvelære til boligindretning

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s