Farvetrends og hvordan de fortolkes i vores hjem

På den ene side vil jeg gerne bilde mig selv ind, at jeg slet ikke bliver påvirket af tidens tendenser men bare er fantastisk unik og helt “mig selv”. På den anden side, er det helt klart, at jeg mere eller mindre langsomt påvirkes af det, jer ser omkring mig og i diverse medier. Det gælder selvfølgelig også farvevalg i boligen. Med hensyn til tidens farvetrends, så går de i mange forskellige retninger. Det giver rigelig mulighed for enten at gøre lige præcis, som man har lyst til, eller at finde en trend, som passer til en selv og ens hjem. Her er nogle af de mest markante.

Mørke vægge – nuancer af blå, grøn, violet og helt sort – ses stadig i overalt i boligmagasiner, på indretningsportaler og blogs. Det er en trend, der har varet nogle år, men den ser stadig ud til at stå stærkt. Selv ville jeg nok aldrig male et helt rum i en mørk farve. Men jeg er utroligt glad for den ene væg i vores entre, som jeg har malet en mørk støvblå farve. Jeg ville også gerne male væggen bag vores seng en mørk grøn eller violet, men der er min mand ikke helt enig.

Emily-Henderson_Hague-Blue-Reading-Nook_Leather-Chair_Gallery-Wall_Bookshelves2-683x1024
stylebyemilyhenderson.com, foto af Tessa Neustadt

Her er min egen blå væg. Den mørke farve understreger, hvordan væggen runder i entreen. Det lagde man ikke rigtig lagde mærke til før.

IMG_5268.jpg

 

 

Tapeter med eksotiske planter er noget, de har skrevet om flere steder her i foråret. I det hele taget er stormønstret tapet et hit i disse tider. Det er en superflot, om end ganske krævende, trend.

blog-slaapkamers-en-interieurs-met-tropisch-groen-behang-02-cole-and-son-palm-jungle
archana.nl, foto af Ronald Zijlstra

Flot og mønstret tapet har vi ikke noget af. Til gengæld er der masser af grønt udenfor stuevinduerne.

IMG_5267

 

Lyserød brugt som neutral farve på linje med hvid. Jeg har venner, som har malet deres skønne stue svagt lyserød, og jeg har faktisk også overvejet det her hjemme. Men der sagde min mand klart og tydeligt fra.

urban outfitters
Foto fra urbanoutfitters.com

Sart lyserød er der ikke meget af hjemme hos os, men jeg har dog denne lille vase, som jeg synes ser fin ud ovenpå en bunke bøger.

IMG_5270

 

Som en modsætning til de mørke vægge, er matte, rustikke farver meget populære i den skandinaviske indretning. Her er Jotuns kalkmaling Lady Minerals et virkelig godt bud på en flot finish. Jeg er ret vild med denne kalkmaling, og har set den i flere hjem, hvor det ser brandgodt ud.

jotun
Foto fra jotun.dk

I vores køkken har jeg malet et stort felt med magnetmaling, og det har lidt af den samme struktur og mathed. Jeg har overvejet, om jeg skulle male hele den væg med en lys går fra Jotun minerals. Men jeg er bange for, at magneterne ikke vil hæfte, hvis jeg maler “jernmalingen” over.

IMG_1273

 

Grønt- som i grønne planter – er stadig en stor trend, som tilføjer hjemmet liv, god luftkvalitet og en del arbejde, når de skal passes. Planterne behøver selvfølgelig ikke at være grønne … på billedet herunder fra den meget inspirerende og flotte blog joelix.com er de faktisk alt andet …

joelix-plants-color-project-inside-2
joelix.com, foto af Judith de Graaff

Jeg har i et stykke tid været ved at skabe lidt junglestemning på vores store badeværelse, inspireret af alle de flotte billeder af plantefyldte hjem. Det har helt sikkert gjort rummet mere indbydende. Desværre er det rigtig svært at tage gode billeder af det (jeg har nok brug for at arbejde med min teknik). Så her er i stedet en kaktus, som der også er mange af i vores hjem. Denne her står i entreen.

IMG_5051

GemGemGemGemGemGem

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s