Med tusch og medieteknologier

Til min fødselsdag fik jeg den skønneste tegnetusch fra Rohrer & Klingner, som jeg har hygget mig med at afprøve. Egentlig forestillede jeg mig, at jeg skulle bruge tuschen til at farvelægge tegninger, efter at jeg havde tegnet omrids med sort marker. Derfor regnede jeg med, at jeg skulle blande farverne til mange forskellige nuancer. I stedet er jeg kommet i gang med en serie af billeder malet i klare, ublandede farver. Motiverne er mennesker, som bruger en eller anden form for medieteknologi. Dels faldt jeg for nogle inspirerende fotografier med den type af motiver. Dels er jeg i det hele taget optaget af den relation og det fokus, som opstår, når vi anvender medieteknologier.

Pencil sketches of people using media technologies. There's also a light bo and a case with pencils.

Processen

Jeg starter med at tegne blyantskitser inspireret af diverse fotos, som jeg har gemt på min digitale opslagstavlePinterest. Med brug af den lysplade, som jeg har købt for nylig, optegner jeg herefter tuschbillederne. Lyspladen er fantastisk at bruge. Man lægger sin blyantsskitse nederst med et rent papir ovenpå. Herefter kan man tegne efter sin egen skitse. Jeg bruger det til at få en enkelt og klart look i tuschtegningerne. Indtil videre har jeg lavet seks billeder, nogle bedre end andre. Planen er at skabe en serie, som skal trykkes og sælges i min etsy-butik.

 

Motiverne

Jeg har selv mine favoritter blandt tegningerne, og det er ikke sikkert at alle ender med at blive trykt. Jeg er regner med at tegne en del flere og herefter vælge de bedste ud. – Hvilket af billederne kan du bedst lide?

Indian ink drawing of a woman with a Polaroid camera

Indian ink drawing of a guy with cap, using his mobile phone

Indian ink drawing of a girl listening to music with headphones on

Indian ink drawing of girl with an iphone

Indian ink drawing of a man with a camera

Indian ink drawing of a girl reading a book

Reklamer

2 thoughts on “Med tusch og medieteknologier

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s