Fredagsfund: Svampetid

Svampe er forunderlige organismer, som kan være sunde, livsfarlige, smukke, ulækre, eller nyttige. Selvom der vokser svampe alle mulige steder hele året, forbinder vi her på den nordlige halvkugle efteråret med svampetid. Denne uges fredagsfund bringer inspirations i svampenes mangfoldige tegn.

Svampemycelium som designbart materiale

Svampemycelium er faktisk en af de nye, hotte materialer, som man udforsker indenfor den mere eksperimenterende del af designverdenen for tiden. Bl.a. er den britiske designer Sebastian Cox i gang med at afprøve mulighederne i samarbejde med forskeren Ninela Ivanova. Indtil videre har de lavet prototyper af en lampeskærm og en skammel, som består af en blanding af overskudspiletræ og svampemycelium.

Sebastian+Cox_Ninela+Ivanova_Mycelium+Timber_Petr+Krejci+Photography_61
Foto Petr Krejci

 

Fejr weekenden med svamperisotto

En gang nylavet svamperisotto med en skønt glas hvidvin er en oplagt måde at fejre weekenden på. En god opskrift kan du bl.a. finde på Nadia Mathiasens blog Foodfanatic.dk. Velbekomme!

RisottoMedSvampe_8682-1
Foto Chris Tonnesen

Opdater køkkenet med et svampestykke

Trænger dit køkken til en lille efterårsopdatering, så er dette smukke viskestykke skabt af britiske Carol et godt bud på både farverighed og stemning. Det kan købes i etsy-butikken Maggie Magoo Designs.

maggiemagoodesigns
Foto og design Carol fra Maggie Magoo Designs

 

Lær de danske svampe at kende

Hvis du vil ud og finde dine egne svampe, så har du brug for en god svampebog, som du kan tage med i kurven. Det kunne fx være Politikens svampebog af Henning Knudsen.

svampebogpolitikens1.jpg

Forklæd dig som fluesvamp

Fluesvampe er uimodståeligt flotte med deres røde og hvidprikkede toppe. Svampen er gfitig, og blev i gamle dage brugt til at slå fluer ihjel med. Men selvom den ikke kan spises, kan man jo godt lade sig inspirere af dens gode stil. Her er en fin prikket nederdel fra mixed.dk, som sælger farverigt tøj til kvinder og børn.

mixed.dk
Foto mixed.dk

 

Husk at du aldrig skal tilberede og spise en svamp, som du ikke med 100% sikkerhed har identificeret som spiselig. God weekend!

GemGem

Reklamer

2 thoughts on “Fredagsfund: Svampetid

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s