Oktober med blæk

For mange, der tegner – både professionelle og amatører – er oktober måned lig med inktober – en måned hvor man hver dag tegner en ny blæktegning og poster den online.  Manden bag, Jake Parker, kom på ideen for at udfordre sig selv til at blive bedre til at tegne med blæk. Hvert ord komponerer han en liste med ord, der skal inspirere den daglige tegning. Der findes også masser af alternative lister, ligesom mange bare tegner det, de nu selv har lyst til.

Gode begrænsninger

Jeg er selv med or første gang i år og følger den officielle liste. Selvom ordene ikke altid vinder genklang hos mig – og jeg stod helt over på sværd – så er der en enorm kreativ kraft i at skulle udfolde sige indenfor nogle begrænsninger. Jeg føler mig mere fri til bare at tegne løs uden at spekulere så meget på, om motivet er banalt eller “godt”, fordi jeg er i gang med at løse en opgave. Resultatet bliver ikke altid fantastisk, men jeg poster mine tegninger alligevel, fordi de altid er udtryk for en frugtbar proces. Jeg eksperimenterer med blæk, pensler og penne – det er stadig et nyt medie for mig – og mine tegninger er en dokumentation af dette.

 IMG_0105

Her er mit billede fra dag tre, hvor stikordet var “poison”.

Ord og billede

Der postes utallige tegninger uden inktober. Mange af dem er ikke kun gode i sig selv, men bliver særligt interessante, fordi de er en tolkning af et stikord – ofte virkelig kreative tolkninger. Her kommer et udpluk af nogle af de mange faktastiske tegninger:

Divided. #inktober #inktober2017 #art #illustration #penandink #drawing

A post shared by Alan Rogerson (@thebaggelboy) on

#inktober # illustration #ink #divided

A post shared by Леся Дорощук (@lesia_rt) on

#inktober2017 #divided

A post shared by Melissa Anders (@mja0124) on

Oktober er stadig ny

Hvis du er blevet inspireret eller nysgerrig, er der stadig mulighed for at hoppe på. Der er heller ikke nogen, der siger, at man skal tegne et billede hver dag – måske et om ugen i stedet for. Pointen er at lade sig udfordre og udvikle sig ved at være med, ikke at gøre noget perfekt eller lave kunst.

MosbergsOktoberBlæk

Reklamer

About Sara

https://instagram.com/smosberg/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s