En legotastisk tur

I anledning af efterårsferien var vi en tur i Lego House i går. Stedet har kun været åbnet for besøgende en lille måneds tid, så jeg tænkte, at andre kunne være interesserede i at høre, om det er turen værd. Lad mig med det samme sige, at svaret er JA!  – Både hvis man er i følgeskab med børn og barnlige sjæle, eller hvis man som voksen er en stor fan af klodserne fra Billund.

MsbergsLego

Forlystelse, oplevelse, museum

Lego House er en mellemting mellem en forlystelsespark og et oplevelsescenter (som fx Experimentarium eller Den Blå Planet). Det, der adskiller LegoHouse fra begge dele er, at det er et mere fokuseret sted, fordi man hverken bombarderes med oplysinger eller et hav af forlystelser. I stedet er det på mange måder de besøgendes eget bidrag – deres egne konstruktioner med klodserne – der er i centrum. Det er et virkelig tiltalende træk, der taler til Lego Houses fordel. Samtidig er bygningen også lækkert designet og meget behagelig at opholde sig i. Fx er der et virkelig rart lydniveau på trods af, at der er mange mennesker, og at der rodes med legoklodser overalt.

MosbergsLego

Det er selvfølgelig i udgangspunktet ret komisk, at man betaler en legetøjskoncern for at blive udsat for massiv markedsføring af deres produkt en hel dag igennem. Lego er dog langt fra de eneste, som er smarte på den måde, og modsat mange andre steder af den slags – ikke mindst Disneyland og Legoland – så skaber Lego House et godt grundlag for involverende og kreative aktiviteter sammen med andre.

img_8372.jpg

Konstruktionsleg så det batter

Setuppet er enkelt. Der er fire aktivitetszoner, en historisk afdeling i kælderen og et rigtig flot galleri, hvor Lego klogt nok ikke udstiller deres egne modeller, men derimod kreationer skabt af voksne lego-fans fra hele verden. Der er også nogle rigtig seje legepladser udenfor på husets forskellige tagterrasser. Kan man så få en hel dag til at gå der? Ja, det tror jeg. – Med mindre man går kold på halvvejen, for det kan hurtigt blive meget intens og involverende oplevelse.

Det er tydeligt, at ikke bare byningens design er gennemtænkt ned i mindste detalje, men at det også gælder aktiviterne. Aktivitetszonerne er udformet sådan, at de alle:

  • indeholder noget for øjenene i form af flotte udstillinger af ting, der allerede er bygget
  • opfordrer og udfordrer til bestemte konstruktionsaktiviteter indenfor et givent tema
  • supplerer byggeaktiviteter med andre aktiviteter, fx at lave film, køre racerløb osv.
  • stiller et begrænset udvalg af klodser til rådighed og dermed også leverer benspænd, som kan fungere befordrende for de besøgendes kreativitet
  • har muligheder for både store og små, idet der altid også er Duplo-klodser ethvert sted
  • har fotostationer, hvor man kan tage billeder af sine kreationer og hente dem senere (som jeg fx har gjort her)

At tænke ud af boksen

Det, jeg især faldt for ved Lego House, er den måde, hvorpå de tænker ud af boksen rent bogstaveligt. Lego tjener penge på at sælge små kasser, som for de flestes vedkommende indeholder en bestemt model, man skal bygge. I Lego House opfordrer de dog med både udstillinger og aktiviteter de besøgende til at blande ting sammen og smide instruktionsbogen væk. På den måde lader Lego ikke bare som om, at de ønsker at understøtte kreativitet, men de gør det rent faktisk. Dermed bliver Lego House også til mere end bare endnu et salgssted for Lego. Det bliver rent faktisk en oplevelse, hvor man kan tage derfra med inspiration og en beriget fantasi.

MosbergsLego

Reklamer

2 thoughts on “En legotastisk tur

    1. De havde et helt vandfald bygget med Duplo klodser og Duplo kager. Mit billede yder det ikke rigtig retfærdighed, for det så bare så festlige ud ;-D

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s