Fredagsfund: Indendørs efterårshygge

Det har været en skøn oktober med megen sol, men i dag er der rigtig efterårsregn. Jeg elsker begge sider ved efteråret; både de klare farver i efterårsolskinnet, som er noget helt særligt, og de dage, hvor man bliver indenfor under et tæppe og drikker te. Så inspireret af dagens stemning, er der i denne uges fredagsfund fokus på efterårsagtig indendørshygge.

Brætspil

Brætspil er perfekte til indendørshygge, synes jeg. Mens jeg sidder og skriver, spiller ungerne og deres fætre faktisk brætspil. De er i gang med en af familiens favoritter: Ticket to ride, som vi også har udvidelsespakker til. Det er et sjovt spil, der handler om at tænke strategisk og opfylde missioner med at udbygge jernbanenettet. Det tager 1-2 timer at spille en runde, så ikke et spil, som tager en halv dag som fx Risk. Det er et spil, som hele familien er glad for at spille, og selvom vi har haft det i flere år, holder det stadig.

02-ticket-to-ride-europe-for

 

Strik

Efteråret er også tidenspunktet, hvor man kan finde sine dejlige strikbluser frem – eller strikke eller købe en ny. Jeg har desværre ikke tålmodighed til at strikke, men til gengæld er jeg faldet for denne gule trøje fra Noa Noa, som sammen med Gudrun Sjöden er nogle af mine farvoritbutikker i forhold til striktøj.

strik.jpg

 

Højtlæsning

Jeg elsker højtlæsning og har mange gode minder fra min egen barndom. Selvom højtlæsning hører til alle årets dage, er der noget særligt ved at krybe sammen i sofaen om en god historie, mens det regner udenfor. Jeg har læst meget for mine børn, da de var små, men desværre har de ikke længere lyst til at høre de samme bøger. Så nu læser jeg mest for sønnike, som sværger til fantasy. En serie, som vi begge er glade for og følger med stor interesse er Holly Black og Cassandra Claires Magisterium serie. Den er spændende og velskrevet, synes jeg, og indtil videre tæt på Harry Potter niveau.

magisterium-1-jernprøven.jpg

Bagte æbler

Selvom æblerne stadig er sprøde og friske, og der ikke er nogen grund til at bage dem, er bagte æbler en meget hyggelig og efterårsagtig spise. Min mand er så stor fan af bagte æbler, at han som teenager faktisk fremstillede et helt sæt i keramik med et fad og små skåle til at bage æbler på. Jeg improviserer som regel med de ingredienser, vi nu lige har, som jeg putter i et helt, udhulet æble. Her er en enkel opskrift fra Mad for livet, et website af Anette Harbech Olsen, der har fokus på sund mad.

Kanelaebler2FullSize-1-800x1200

 

Tæpper

Vi har altid uldtæpper liggende fremme her i huset, og det er skønt at krybe under et varm tæppe, når det er koldt og regnfuldt udenfor. Mine yndlingstæpper er heldige genbrugsfund, men skulle jeg ud og købe en ny plaid, kunne jeg godt blive fristet af den smukke Twist and twill plaid fra Silkebord Uldspinderi.

silkeborguldspinderi-twistatwill-plaid-petrol_2.jpg

 

GemGem

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s