Fredagsfund: Maleriske fotos

I denne uge har jeg lyst til at vise værker af en række fotografer og en papirkunstner, som på forskellig vis leger med og genfortolker det udtryk, som vi kender fra renæssancens og barokkens portrætter og stillleben. Der er alvorlige ansigter og overdådige opstillinger, mørke skygger og strålende farver, pragt og forgængelighed på menuen.

Adriana Duque

Adriana Duque har med serierne Iconos og Iconos II skabt en række fængslende børneportrætter, som på subtil vis leger med moderne genstande i scenerier fra en helt anden tid. Her er det værket “Maria”.

iconos
Foto Adriana Duque

 

Dan Bannino

Nogle af Dan Banninos utroligt smukke værker fra hans Still diets I og II serier, kan for tiden ses på Trapholts EAT me udstilling, som jeg varmt kan anbefale. Serierne fokuserer på de rige og berømtes spisevaner, som bliver fortolket i overvældende stillleben. Her har jeg valg værket “Usain Bolt Chicken Mc Nugget Diet”.

Dan-Bannino-Usain-Bolt-Chicken-McNuggets-Diet
Foto Dan Bannio

 

Asya Kozina

Asya Kozina er en papirkunster, som bl.a. har genfortolket tidligere tiders hårmode i papir. Modsat de andre kunstnere her arbejder hun monokromt, hvilket tilføjer en egen klarhed til hendes værker.

wig01
Værk Asya Kozina, foto Anastasia Andreeva

Romania Ressia

Romania Ressia tilføjer nutidige, populærkulturelle genstande til scener, som kunne være hentet ud af et renæssancemaleri. Her er det værket “Double bubble gum” fra hendes series How would have been?

DoubleBubblegum
Foto Romaina Ressia

 

Jeroen Luijt

Jeoren Luijt benytter sig af mange træk fra de klassiske hollandske blomstermalerier, men tilføjer samtidig en modernistisk enkelthed. Her er det et værk fra hans serie Classic stills 3.

butterflytulips-819x1024
Foto Jeroen Lujt

 

Reklamer

3 thoughts on “Fredagsfund: Maleriske fotos

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s