Fredagsfund: Kalenderpakker til større børn

Min datter går og tæller dagene til december, men som jeg sagde til hende i morges, så er jeg ikke helt klar endnu. For december er jo kalendertid, og jeg er endnu ikke kommet i gang med året pakkekalender. Så denne uges fredagsfund med fokus på kalendergaver til større børn er lige så meget for at give mig selv gode ideer. Jeg prøver at gå efter ideer, der ikke nødvendigvis koster noget, men som giver gode oplevelser og glæde. Det kan være fristende at købe billige dimser fra Kina for at fylde noget i kalenderen, men de ligger som regel bare og samler støv uden at gøre nogen glade. Så hellere brugt eller lidt men godt!

Brugte bøger

Jeg synes, at der gerne må være genbrug i en pakkekalender. – Hellere noget godt brugt, end noget billigt plasticskidt, som bare ligger og fylder. Datteren elser at klippe og klistre, og jeg har fundet en fin juleklippebog i genbrug, som hun skal have en af de første dage i december.

MosbergsPakkekalender1

God chokolade

Mens det er nemt at finde på til min datter, som har mange interesser og bliver glad for det meste, er det altid lidt af en udfordring ift. min søn. Han er dog glad for god chokolade, så det er nok vejen frem med ham. Når jeg skriver “god chokolade”, mener jeg ikke vekao, og hvad der nu puttes i såkaldte chokoladejulekalendere, men the real deal. Chokolade med et høj kakaoindhold, hvor bønnerne selvfølgelig ikke er plukket af børn under slavelignende vilkår.

MosbergsPakkekalender2

Juletøj

Det her er en ide fra en af mødrene i min datters klasse, som jeg synes er rigtig god. Hvis ens barn alligevel får en nyt tøj til at have på i julen, kan man lige så godt give det som en julekalendergave. Så jeg regner med, at der i datterens kalender skal et stk mor og datter shoppetur med varm kakao.

MosbergsPakkekalender4

En fælles oplevelse

Vi er ikke så gode til at tage ind og se juletræet blive tændt i en af de tre købstæder, som vi bor midt imellem. Det ville ellers være en perfekt ide til en festlig fælles oplevelse, som kunne komme i julekalenderen. I lokalområdet afholdes der fra d 7.-9. december Kolding Lights festival, hvor byen fyldes af lysinstallationer, som i hvert fald sidste år var et besøg værd. Der er også mange julemarkeder rundt omkring, som man kunne besøge. Fx holder Koldinghus julemarked 9.-10. december i år.

MosbergsPakkekalender5

Vælg aftenens dessert

Vi spiser normalt ikke dessert, men min søn ville helt sikker sætte stor pris på, en kalendergave som indeholdt et stk valgfri dessert. Faktisk ville det nok gøre ham mere glad end en “ting”.

MosbergsPakkekalender

 

Reklamer

2 thoughts on “Fredagsfund: Kalenderpakker til større børn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s