Fredagsfund: Bjørnekram

Her i januar, hvor det er koldt og mørkt, kan jeg godt få lyst til at krybe i hi ligesom en bjørn og sove til foråret kommer. Det er vi mennesker jo ikke indrettet til, så i stedet kommer denne uges fredagsfund med et bjørnekram i form at varme, pelsede og bjørneagtige forteelser.

Tre bjørne

Jeg ville elske at sidde og læse i en af disse skønne lænestole af Pierre Yovanovitch. Stolene er en del af en større møbelserie inspireret af eventyret om Guldlok og de tre bjørne.

oops-pierre-yovanovitch-bear-chair-design-furniture_dezeen_2364_hero-852x479
Foto Jean-François Jaussaud

 

Krammebjørn

Denne økologiske krammebjørnepude fra Fabelab kan fint fungere som et lille lys i januarmørket med sin dejlige gule farve. Den måtte godt ligge i min sofa, selvom vi ikke har småfolk længere.

lazy-bear-pude-fra-fabelab-fit-800x600x80

Lav et bjørnetæppe

Ægte bjørnetæpper bryder jeg mig ikke om. Til gengæld har jeg svært ved at stå for dette hjemmehæklede bjørnetæppe, som Victoria (@detmyntus) har postet på Instagram.

 

Se bjørne i deres naturlige omgivelser

For et par år siden holdt vi vinterferie i Schwarzwald, hvor vi besøgte den lokale bjørnepark Alternativer Wolf und Bärenpark Schwarzwald. Det er en af flere parker, som den tyske Stiftelsen for bjørne har oprettet. Stiftelsen og parkerne reder bjørne, der enten har været i fangenskab eller har lært ikke længere at frygte mennesker. Stiftelsen udfører et stort rednings- og informationsarbejde, så når man besøger en af deres parker, bliver man virkelig klogere på bjørne og de måder, hvorpå de mis(be)handles af mennesker. Selvom bjørnene sov vintersøvn, da vi var der i februar, var der flere, som kom ud og gik omkring, fordi det var en solskinsdag. Der er også ulve i parken. Parken i Schwarzwald er helt bestemt er et besøg værd, hvis man er på de kanter.

P1080676

 

Når du møder en ægte bjørn

Endelig må vi hellere huske på, at ægte bjørne er vilde dyr, der også kan være ganske farlige. For de mest eventyrlystne er her nogle fif fra spejder.dk til, hvordan man skal gebærde sig, hvis man i naturen møder en vild bjørn. Billedet her har jeg dog taget i bjørneparken Alternativer Wolf und Bärenpark Schwarzwald.

MosbergsBjørnekram2

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s