Fredagsfund: Alt det papir kan

Papir er tyndt, fladt og hvidt, tænker vi ofte. Det er en tom flade, som vi kan udfylde med tegning eller ord. Men papir kan så meget mere end det, og denne uges fredagsfund har fokus på spændende projekter i papir.

Dioramaæsker

Amrikanske Jim Doran er autodidakt kunstner. Han fremstiller bl.a. fanastiske og ofte urovækkende tredimensionelle scener af papir i små æsker, dåser, ure og meget andet. Hans kunst er et eksempel på, at papirklip ikke kun er dekorativt, men kan sige noget om vores verden her og nu.

meek-open
foto og værk Jim Doran
covfefe-idiots
foto og værk Jim Doran

 

Fantastiske vækster

Jeg vil skynde mig at understrege, at jeg ikke synes, der er spor i vejen med skønhed. Og helt igennem skønne er hollandske Anne Ten Donkelaars fantastiske papirvækster. Med grene, udklippede fotos og nåle skaber hun strålende plantesammenstillinger, som ud over at være smukke også har en dragende, mystisk kvalitet efter min mening.

AnneTen1
Foto og værk Anne Ten Donkelaar
AnneTen2
Foto og værk Anne Ten Donkelaar

 

Liv og død

Den danske papirkunstner Peter Callesens værker kredser ofte om livets og skønhedens forgængelighed. Men en saks er han i stand til at forvandle noget så prosaisk som et A4 ark til en tankevækkende, eksistentiel beretning.

callensenSandslot
Foto og værk Peter Callesen
CallesenSneSpor
Foto og værk Peter Callesen

 

Farvekraft

Den estoniske illustrator Eiko Ojala skaber enkle, men kraftfulde scener med farvet papir. De rent digitale værker opnår dybde og tekstur, fordi Ojala baserer dem på fotos af papir i lag, som han senere sammensætter digitalt.

ojala-1
Foto og værk Eiko Ojala
ojala-5
Foto og værk Eiko Ojala

GemGem

Reklamer

4 thoughts on “Fredagsfund: Alt det papir kan

    1. Dejligt, hvis det kan inspirere! Har du mulighed for at klippe i papir, hvor du er? Eller er sakse bandlyst? God søndag til dig også 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s