Håndarbejde og hoved-rengøring

Jeg lever af at bruge mit hoved. Som forsker og underviser består mit arbejde i at bearbejde, analysere og formilde mere eller mindre indviklet stof. Når jeg trænger til en hoved-rengøring – og det gør jeg tit – tyer jeg som regel til håndarbejde eller gåture. Havearbejde og bagning fungerer i øvrigt også fint.

 

Lydbøger og dukketøj

Lige for tiden slapper jeg af med at sy dukketøj og høre lydbøger. Jeg syr i hånden, selvom det er tidskrævende; kanter hvert stykke udklippet stof med små sting, før jeg fæster delene sammen. Langsommelighed og gentagelsen af den samme bevægelse er netop pointen. Læg dertil lyden af en stemme, der læser op. – Det hensætter mig i en så nær-meditativ tilstand, som jeg mit rastløse sind kan holde udholde.

 

overallsMosberg

 

I  min sofa med sytøjet i hænderne, har jeg grinet højt af David Foster Wallaces indgående beskrivelse og analyse af et luksuskrydstoget i 1990erne. Jeg har lært om japansk historie, europæisk søfart og handelsbestræbelser fra Giles Miltons fængslende historie om den engelske styrmand, der i 1600-tallet ankommer nær død af sult til Japan og ender som rådgiver for kejseren. Det er også blevet til en vild fårejagt; Haruki Murakamis første bog, der blev oversat til dansk, og som bestemt tåler et genhør.

 

overallsSleepMosbergs

 

Kombinantionen af håndarbejde og lydbog er perfekt for mig. Jeg kan ikke høre lydbog uden at lave noget, og håndsyningen bliver for kedelig, hvis der ikke sker noget andet imens. Jeg er stor fan af eReolen, som giver mig skattebetalt adgang til lydbøger og ebøger, selvom jeg godt kan frygte, at det er en service, der på sigt kommer til helt at underminere folkebiblioteket.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s